Over Beta

Beta is een Italiaans merk wat in 1905 werd opgericht als fietsenfabriek en zich in 1948 op de bromfietsenmarkt begaf. Meer dan 100 jaar na de oprichting is het bedrijf nog steeds een marktleider in de motorfietssector.

In de jaren vijftig begon men ook cross- en enduromotoren te bouwen, die in de VS als Premier verkocht werden. In 1960 kwam er samenwerking met de firma Ancilotti, waarna er motorfietsen onder de naam Beta-Ancilotti verkocht werden. De motorblokken kwamen van Beta. In de jaren tachtig kwamen er trial motoren. Deze markt was veel kleiner en Beta werd al snel één van de topmerken. De grote toewijding in de sport bracht het bedrijf steeds meer wereldkampioenschap overwinningen.

Ondertussen is Beta uitgegroeid tot de geduchte concurrent van o.a. Husqvarna en KTM. Sinds 2010 produceert Beta ook haar eigen motorblokken (voorheen van KTM). Het aanbod motoren van Beta is vrij breed. Zowel thuis in de offroad als de enduro motorcross heeft Beta zijn imperium uitgebouwd om aan ieders wensen te voldoen, van hobby-rijder tot competitieve racer.

Lees meer over Beta

Leverbare modellen bij RvK Motoren

Bij RvK Motoren richten wij ons voornamelijk op de enduro modellen waarvan de Beta RR 390 4-takt en de RR 300 2-takt de meest populaire modellen zijn. Maar ook trial motoren zijn via RvK Motoren verkrijgbaar.

Bekijk het complete assortiment van enduro’s en trial’s