Ultrasoon reinigen van carburateurs in Apeldoorn

Ultrasoon reinigen van carburateurs, injectoren en alle andere onderdelen

Zeker bij een motor die lange tijd stil heeft gestaan, in dat geval verkorreld de benzine en is de aanslag tot diep in alle hoeken en kieren van de carburateur doorgedrongen. Ultrasoon reiniging is dan nog de enige oplossing.

Wat is Ultrasoon reinigen?

Bij een ultrasoon reiniging worden alle onderdelen volledig gedemonteerd. Alle losse onderdelen worden eruit gehaald, zodat alle openingen lucht en brandstof vrij zijn. De carburateur gaat ongeveer 15 min onder een hoogfrequent geluid in een bad met spoelvloeistof, gevolgd door een tweede sessie op laagfrequente trillingen. Dit gebeurt bij een temperatuur van rond de 60 graden. Door deze trillingen trilt al het vuil los. De spoelvloeistof doet dan de rest.

Na het schoonspoelen van de carburateurs wordt alles weer gemonteerd, gangbaar gemaakt en gesmeerd. Nu zijn alle kanalen weer open, zonder vuil of oude brandstofresten. Hierna kan je weer rijden met een goede carburatie, zonder gepruttel, horten, stoten of andere onvolkomenheden! Natuurlijk kunnen wij ook de carburateur weer monteren op je motorfiets en deze hierop afstellen.

Wanneer moet je je carburateurs of injectoren reinigen:

  • Startproblemen
  • Hoog brandstofverbruik
  • Overmatige uitlaatemissies
  • Onregelmatig of niet stationair lopen
  • Onregelmatige prestaties en gasrespons
  • MIL foutmeldingen

Is je motor toe aan ultrasoon reinigen? Maak dan een afspraak door telefonisch contact op te nemen via 06-14 89 29 31 of gebruik het afsprakenformulier.